Machine Learning geeft je alleen de beste websites!


SEO
De resultaten in Google kunnen verrassend zijn. In negatieve zin omdat sommige resultaten totaal niet bij jouw zoekopdracht passen. Maar meestal positief omdat je vrijwel altijd de meest geschikte site op de eerste pagina ziet (wie kijkt er ooit op pagina twee van de resultaten?). De sleutel naar succes is SEO ofwel Search Engine Optimization. Schrijf SEO teksten en publiceer SEO pagina’s die Google als relevant ziet en haal jouw bezoekers binnen. Maar Google zit niet stil. Ze gaan verder dan een algoritme met standaard parameters, ze zetten Artificial Intelligence in met Machine Learning. Hoe dat werkt? Lees snel verder!

Wat is Machine Learning?
De AI bij Machine Learning kijkt niet alleen naar H2 tags, vetgedrukte keywords en metadata maar naar de complete pagina. De puzzelstukjes worden als één geheel gezien, net zoals mensen dat ervaren. Op basis van menselijk gedrag gaat de software autonoom verder met het verfijnen van het algoritme. De programmeur hoeft geen informatie meer te verschaffen, de code gaat zichzelf aanpassen aan nieuwe informatie. Net als Siri op de iPhone jouw stem beter leert kennen zal Google de websites gaan lezen én begrijpen.

Google Rankbrain
Deze technologie heeft de naam Google Rankbrain gekregen. De onderliggende technologie komt van Deepmind, een bedrijfje die Google in 2014 heeft opgekocht. Hun Artificial Intelligence algoritmes leren op basis van ervaring en passen zich aan zonder menselijke input.

Wat betekent Machine Learning voor jou?

• Google gaat webpagina’s bekijken als geheel, niet alleen als losse elementen
• Zoekresultaten worden steeds verfijnder zonder menselijke input
• SEO gaat steeds meer over KWALITEIT, niet kwantiteit
• Zelfs bij Google weten ze niet meer waarom sites bovenaan komen te staan
• In het jaar 2020 zijn mensen overbodig geworden

Dat laatste is nog niet bevestigd maar de ontwikkeling van Machine Learning gaat zo snel dat computers binnen afzienbare tijd volledig autonoom kunnen denken